Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Är du en pensionerad pedagog?

Eller brinner du för att hjälpa barn och unga att utvecklas och må bra? I så fall behöver vi dig hos oss! Snart startar nämligen Läxhjälpen!

Efter årsskiftet vill vi starta upp Läxhjälpen hos oss. Här kan du bli en väldigt viktig del!

Till fritidsgården kommer ofta barn och unga som vill ha hjälp med sitt skolarbete, och nu vill vi skapa ännu bättre möjligheter för dem att få hjälp.

Vi letar efter dig som är pensionerad pedagog, har arbetat med barn och unga, eller du som har tid över och ett genuint intresse för våra unga och som vill bidra till en positiv utveckling. Att barn och unga klarar skolan är nämligen en av de viktigaste faktorerna för ett fortsatt gott liv.

Vad blir din uppgift?

Läxhjälpen är ideell och kommer att vara under vissa veckodagar under eftermiddag och tidig kväll på fritidsgården Ung Mötesplats på Gullmarsborg. Din uppgift blir att vara på plats under något eller några tillfällen i veckan för att hjälpa och stötta våra unga med skolarbetet. Du kan själv välja hur länge och hur ofta du vill hjälpa till. Du kan också hoppa av när du vill.

Mellanmål och läxläsning i ett

Vi kommer att servera mellanmål till våra läxläsande unga eftersom vi vet att hjärnan fungerar bättre om inte magen är tom. Givetvis får du som blir en läxhjälp också detta kostnadsfritt. Vi har även en mindre kiosk på fritidsgården och vi har väldigt gott kaffe.

Kanske skapas till och med nya vänskapsband mellan generationer, och kanske har du något spännande att berätta för vår kommande generation?

Vill du vara med?

Du är mer än välkommen. Tveka inte att kontakta oss:

ungutveckling@lysekil.se, eller Ung Mötesplats (mellan 12.00-16.00) via Kontaktcenter på 0523 - 613000.

Besök gärna fritidsgården Ung Mötesplats på Gullmarsborg, Skolgatan 13 om du vill kika på hur vi har det. Har du frågor kan du ringa Ung Utvecklings enhetschef Sanna Lannesjö på 0523 - 613103.