Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Demenslotsen

Ett rött hjärta på ett tangentbord

Är du anhörig till en person med demenssjukdom? Det finns en digital lots med information om det du behöver veta om demenssjukdomar.

Demenslotsen ger anhöriga rätt stöd vid rätt tid

Många anhöriga till personer med demenssjukdom känner sig ofta oroliga inför framtiden och upplever det svårt att hitta rätt information samt vart man ska vända sig för råd och stöd.

Socialförvaltningen erbjuder en digital lots för anhöriga till personer med demenssjukdom.

Demenslotsen fungerar på ett smart sätt som portionerar ut information utifrån var ni befinner er i demenssjukdomen. Demenslotsen förser dig som anhörig med stöd och vägledning allteftersom nya behov uppstår. Du får tips på vart du kan vända dig samt praktiska råd som exempelvis om hur en demensutredning går till eller vad som är viktigt att veta efter en demensdiagnos.

Demenslotsen är kostnadsfri och tillgänglig dygnet runt, du bestämmer själv när och hur ofta du vill logga in. Du får både lokal och nationell information.

Så får du tillgång till Demenslotsen

Registrera dig på Demenslotsen Länk till annan webbplats. genom att skapa ett användarkonto på med ditt personnummer. Är du inte skriven i kommunen kan du få ett aktiveringskort genom att kontakta anhörigstödet. Vid första inloggningen får du svara på några frågor för att systemet ska kunna läsa av vilket behov av information som du behöver.

Vid frågor kontakta anhörigsamordnare via anhorigstod@lysekil.se