Meny

Vuxenutbildning i Lysekil

Bild på Campus Väst sett ifrån norra hamnen med havet i förgrunden.

Välkommen till vuxenutbildningen i Lysekil.

På vuxenutbildningen i Lysekil kan du läsa både yrkesutbildningar och teoretiska utbildningar. För att få studera på vuxenutbildningen ska du ha fyllt 20 år eller ha en avslutad gymnasieutbildning. Du kan påbörja dina studier på Vuxenutbildningen från och med hösten det år som du fyller 20 år eller om du är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på Komvux.  Åldersgränser för studiemedel, på CSN:s webbplats  Länk till annan webbplats.
Besöksadress: Verkstadsgatan 6, Lysekil.

Omställnings­studiestödet

Är ett studiestöd för vuxna mitt i arbetslivet. Med omställnings­studiestödet kan du studera och bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbets­marknaden, antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår. Gå in på www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och sök Omställningsstudiestöd eller ring dem för mer information 0771-27 60 00.

Skugga en yrkesutbildning

Kom och besök våra utbildningar, se lokalerna, få information om utbildning och träffa våra lärare. Vill du besöka en yrkesutbildning?
Klicka här för anmälan.

Utbildningar HT23

Undervisningen startar vecka 35. Ansök senast 2 juni 2023! Vissa utbildningar tar emot sen ansökan fram till kursstart, se nedan.

Pågående yrkesutbildningar i Lysekil - ej sökbara

Bor du i Lysekils kommun och behöver studie- och yrkesvägledning – maila ditt ärende till susanna.samuelsson@lysekil.se eller ring 0523-61 33 18 för att boka in ett möte.

Utbildningar via Högskola/universitet samt längre uppdragsutbildningar:
Förskollärarprogrammet, 210 hp-distans Lysekil.
Grundlärarprogrammet, 240 hp-distans Lysekil.
Chefsutbildning för blivande chefer 1,5 år, (uppdragsutbildning).
Äldreomsorgslyftet

Ansökan och antagningsbesked

Sista ansökningsdag till Komvux ärden 2 juni 2023.

Vad kostar det?

Undervisningen är kostnadsfri för våra kommuninvånare, dock inte uppdragsutbildningarna.

Sjukanmälan

Sjukanmälan för elever görs på telefonnummer 010-888 70 50.