E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslagstavla

Lyssna

Meny

Marin servicetekniker, 1 år, ej sökbar

Utbildningen vänder sig till dig som har ett brinnande intresse och fallenhet för teknik och båtar.

Utbildningen vänder sig även till dig som är yrkesbytare och vill utbilda dig till ett rörligt och omväxlande arbete inom det tekniska området.

Utbildningen

Du har lätt för att samarbeta, följa muntliga och skriftliga arbetsinstruktioner och kunna läsa handböcker. Efter utbildningen kan du arbeta som marintekniker, motormekaniker, marinelektriker eller servicetekniker. Utbildningen genomförs i samarbete med lokala marinverkstäder.

Upplägg

Cirka 2 dagar/vecka är undervisningen förlagd till marinverkstad/skola och ca 1 dag/vecka har du webundervisning i realtid. Övrig tid har du egna studier. Webundervisningen och den egna studietiden ger dig både frihet och ansvar för ditt eget lärande.

Vi använder Teams i utbildningen och du ansvarar därför för att du har tillgång till dator, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.

Det ingår cirka 8 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på marinverkstäder fördelat på 2 terminer. Under APL veckorna är du på en arbetsplats 5 dagar/vecka, gärna nära din hemort. Utbildningen är kostnadsfri men du ansvarar själv för inköp av litteratur, arbetskläder, samt resor till verkstäderna, APL-plats och studiebesök.

Kursstart: 2021-08-30
Förkunskaper: Godkänt betyg i grundskolans svenska/svenska som andraspråk. Bifoga betyg och personligt brev i din ansökan.
Studietakt: Heltid
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 7 juni 2021. Du kan göra en ansökan fram till kursstart. Fåtal platser kvar. Ansökan finns längre ner på sidan.

Välkommen med din ansökan!

Kurser och poäng

Termin 1, 20 veckor, 450p
Båthantering och underhåll, 100p
Marinmotor-introduktion, 100p
Konstruktion och reparation 1, 100p
Diagnos och reparation, 100p
Orienteringskurs Studieteknik och digital kompetens, 50p

Termin 2, 20 veckor, 500p
Motorelektronik 1, 100p
Intervallservice, 100p
Konstruktion och reparation 1, 100p
Båtel 1, 100p
Nyinstallation, 100p