Meny

Barista & Servering (Lysekil)

Foto av servitör som serverar vid ett bord.

Inom serveringskunskap utvecklar du dina kunskaper i olika serveringsmetoder, bärteknik och matsalshantverk samt lära dig att utforma menyer, göra uppdukningar och vårda redskap och annan utrustning.

Som Barista tillverkar du varma och kalla kaffedrycker såsom Café latte, Cappucino och Frappuccino med Latte-Art. Du får lära dig hantverket att göra en riktig bra kaffe, skillnaden mellan olika kaffebönor, hur du gör perfekt skummad mjölk och hur espressomaskiner fungerar.

Genom att kombinera serveringsyrket med baristakunskaper breddar du dina möjligheter på arbetsmarknaden. Utbildningen är både teoretiskt och praktiskt upplagd. Praktiken är ett bra tillfälle för dig att prova på yrket och visa arbetsgivaren dina kunskaper. Det kan i många fall leda till jobb efter utbildningen. Utbildningen är kostnadsfri men du ansvarar själv för inköp av skor samt resor till och från praktikplats, studiebesök mm. Vi använder lärplattformen Vklass i utbildningen. Du bör därför ha tillgång till egen dator och internetuppkoppling.

Utbildningen är kostnadsfri men du ansvarar själv för inköp av skor samt resor till och från praktikplats och studiebesök.

Kursstart: 2020-08-31
Förkunskaper: Godkänt betyg från lägst SFI D
Studietakt: Heltid, 20 veckor
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 2020-06-05.

Kurser och poäng

Servering 1, 100 p
Servering 2, 100p
Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 p
Drycker specialisering (inriktning barista), 100 p

Du kommer vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) ett antal dagar och veckor under utbildningen. Kvällar och helger kan förekomma.