Meny

Dela sidan på sociala medier

Maskiningenjör – distans 180 hp (Lysekil)

Elever bygger robotprototyper.

Är du intresserad av att läsa maskiningenjörsutbildning? Från och med hösten 2019 erbjuder Campus Väst i Lysekil en maskiningenjörsutbildning i samarbete med Högskolan Väst där du kan kombinera arbete och studier.

Maskiningenjören har en central roll i hela kedjan från idégenerering, konstruktion, prototyputveckling till test och produktion. Ofta arbetar maskiningenjören inom olika projekt, som specialist eller projektledare på en global marknad. Dagens produktframtagning är ett högteknologiskt och digitaliserat arbetsområde inom industrin, men också inom handel och transportsektorn. Kunskaper i ekonomi är viktiga liksom en förmåga att organisera arbetet.

Cooperative Education (Co-op)

Programmet kan läsas med Co-op, vilket innebär att du gör betalda arbetsperioder på ett företag eller hos en annan arbetsgivare. En Co-opstudent tar examen med en gedigen akademisk utbildning tillsammans med värdefull yrkeskompetens.

Arbetsintegrerat lärande – AIL

AIL möter du under utbildningen genom att flera av kurserna är utformade som projektkurser där arbetet bedrivs som på en arbetsplats. Flera av lärarna har arbetslivserfarenhet från verksamhetsområdet. I kurserna ingår dessutom studiebesök och gästföreläsare från industrin.

Examensarbetet genomförs direkt ute i arbetslivet med verkliga problemställningar som industrin behöver hjälp med att lösa.

Examen

Högskoleingenjörsexamen i maskinteknik
Studietakt: 100%

Campus Väst Lysekil erbjuder dig

  • Pedagogisk handledning
  • Tillgång till plats att studera på
  • Möjlighet att ingå i en studiegrupp
  • Tentamen
  • Lånedator på skolan
  • Café

Så här söker du

Ansök på www.antagning.se, sök Maskiningenjör, Distans på Högskolan Väst. Om du är intresserad av platsförlagt stöd på Campus Väst anmäler du det till Maria Johansson i samband med att du gör din ansökan till programmet.

Kontaktuppgifter
Maria Johansson
Verksamhetsutvecklare Vuxenutbildningen, Campus Väst
Tel. 0523-61 32 93
maria.johansson5@lysekil.se