Translate site

Translate

Meny

Skolportal - Vklass

Vklass är skolportalen som används av alla verksamheter inom utbildning i Lysekils kommun från förskola till vuxenutbildning.

I Vklass hittar du

  • nyheter och information från ditt barns förskola eller skola
  • ditt barns dokumentation, IUP och bedömningar

I Vklass kan du som vårdnadshavare

  • registrera ditt barns scherma i förskola och fritidshem
  • sjukanmäla vid behov
  • lämna in ledighetsansökningar
  • kontakta personalen på ditt barns förskola, fritidshem eller skola

Här nedan kan du hitta tre korta filmer som beskriver funktioner i vklass och de vanligaste frågorna vi får om hur Vklass fungerar.

Logga in i Vklass här: Vklasslänk till annan webbplats

Filmer om hur Vklass fungerar för dig som vårdnadshavare:

Vanliga frågor och svar om Vklass:

Hur får jag inloggning till Vklass?

I samband med att ditt barn börjar förskola eller skola i Lysekils kommun registreras era
uppgifter av skoladministratör i vårt elevregister och du som vårdnadshavare kan sedan logga in i Vklass med ditt bank-id. Du har EN inloggning till alla dina barn som vistas inom utbildning i Lysekils kommun där du kan följa deras framsteg och få nyheter och information från förskolan och skolan.

Vem kan få inloggning till Vklass?

Du måste vara vårdnadshavare till barnet för att har rätt till en inloggning, samboende
räknas inte som vårdnadshavare. Familjehem med fosterhemsplacerade barn kan få inloggning om vårdnadshavaren till barnet godkänner detta. Intyg ska då lämnas till förskola eller skola.

Att komma igång med Vklass

Logga in på www.vklass.se
länk till annan webbplats
Registrera ditt mobilnummer och din mailadress under Inställningar. Läs mer nedan om varför du ska registrera ett mobilnummer och mailadress.
Nu är du klar!
Lycka till!

Varför ska jag registrera mitt mobilnummer och e-postadress på Vklass?

Ditt mobilnummer användas till utskick av meddelanden från lärare och administrativ personal på skolan. Mobilnumret kan också användas för avisering av frånvaro, om skolan har registrerat ogiltig frånvaro på ditt barn.

Din mailadress användas till utskick av meddelanden från lärare och administrativ personal på skolan. Mailadressen används också för utskick av ”veckobrev” som är en sammanställning av ditt barns närvaro, senaste nyheter på skolan och händelser i ditt barns klass. Mailadressen används som avsändaradress vid kommunikation med lärare. När en lärare svarar på ditt meddelande kommer svaret skickas till den mailadress du angivit.