Meny

Dela sidan på sociala medier

Vill arbeta med unga människor

Foto Kaisa Johansson.

Kaisa Johansson läser till integrationspedagog och har praktiserat på Gullmarsskolan 7-9.

Lysekils kommun tar emot studenter för praktik inom olika verksamhetsområden. Under fem veckor i höst har Gullmarsskolan 7-9 tagit emot Kaisa Johansson från Skaftö, som läser till integrationspedagog.

Kaisa går en yrkeshögskoleutbildning till integrationspedagog på Kunskapsförbundet Väst i Vänersborg och praktiken är en del av utbildningen.

- Jag valde Gullmarsskolan som praktikplats för att jag gärna vill arbeta med unga människor och för att integration är en del av deras vardag, säger Kaisa.

Eftergymnasial utbildning

Vuxenutbildningen erbjuder yrkeshögskoleutbildning (YH) i bland annat Trollhättan och Vänersborg. Det är en eftergymnasial utbildningsform som är skapad utifrån arbetsmarknadens behov.

På utbildningen varvas teori, föreläsningar och praktik i nära samverkan med företag, offentlig verksamhet, branschorganisationer och högskolor. Målet är att studenten ska få jobb inom området efter utbildningen.

Ljus framtid

Kaisa är väldigt nöjd med sitt val att börja studera och ser en ljus framtid i Lysekils kommun med alla fantastiska ungdomar som vill så mycket.

- Det är inte enbart de med utländsk bakgrund som behöver integreras utan detta innefattar alla som bor i Sverige och i vår kommun. Alla människor behövs och alla kan bidra med något. Tillsammans hoppas jag att vi ska göra Lysekil till den kommun i landet med bäst integration,
säger Kaisa.