Meny

Dela sidan på sociala medier

Lust att lära

Foto av kollage med spanska ord.

Avdelningen Slånbäret på förskolan Tröten berättar om sin verksamhet och projekt Spanien.

I Lysekils kommun finns totalt 11 kommunala förskolor som arbetar för att ge alla barn en bra och trygg start med lust att lära. Här ger avdelningen Slånbäret på Trötens förskola en glimt av sin verksamhet.

Grodan och hans vänner

Vi på avdelningen Slånbäret arbetar utifrån böckerna om ”Grodan och hans vänner” av Max Velthuijs i olika projekt. Under våren har vi arbetet med boken ”Grodan och främlingen”.
Det har varit ett bra sätt att lära sig att möta olikheter och hur vi bemöter varandra. Råttan som Grodan möter i boken är världsvan och kan bland annat spanska. Eftersom vi har ett barn med spanska som modersmål i vår barngrupp, beslutade vi oss för att åka till Spanien.

En gemensam resväska och spanska ord

Tillsammans med barnen packade vi en gemensam resväska och gjorde pass och flygbiljetter. Vi lärde oss spanska ord, övade på de spanska rytmerna och spelade instrument. Vi gjorde också en gemensam målning på hur det ser ut i Spanien och en spansk flagga.
Barnen fick en flygupplevelse med hjälp av en av våra projektorer, som är ett bra arbetsredskap för att fånga barnens intresse. Vår kokerska agerade flygvärdinna och vår städtekniker pilot. Vi avslutade vår spanienresa med en spansk fest med sangria, tapas, sång och dans.

Blir du nyfiken på mer?

Om du vill veta mer om förskoleverksamheten i Lysekils kommun är du välkommen att besöka sidorna för Förskola och barnomsorg.


Du kan också kika i vårt aktivitetsskåp som finns i anslutning till kommunfullmäktigesalen i kommunhuset. Där visar vi stolt upp vår verksamhet och just nu finns foton och teckningar från avdelningen Slånbäret i skåpet.