Meny

Dela sidan på sociala medier

Ansök eller säg upp plats i barnomsorg

Ansök om plats

För att ansöka om plats inom förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshemsverksamhet fyller du i vår digitala ansökan längre ner på denna sida under rubriken länkar.

Skulle du ha problem med att ta del av innehållet av någon anledning så kan du höra av dig till utbildningsforvaltningen@lysekil.se, så får du hjälp med att ta del av innehållet.

Säg upp plats

Vill du säga upp plats för ditt barn på förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshemsverksamhet skickar du ett mail till utbildningsforvaltningen@lysekil.se och anger namn på ditt barn och de första 6 siffrorna i ditt barns personnummer, till exempel 180101. Ange också sista dag som ditt barn behöver omsorg hos oss.

Skolportalen Vklass

I Lysekils kommun använder vi skolportalen Vklass. När du har fått en plats inom förskola eller barnomsorg kan du logga in i skolportalen via bank-id. Du har ett konto till alla dina barn från förskolan till gymnasiet till dess barnet fyller 18 år.

I Vklass registrerar du som vårdnadshavare till barn i förskola och fritidshem ditt barns schema och anmäler frånvaro vid behov. Här kan du också se nyheter och följa dokumentation för ditt barn.

Tänk på att kontakta förskolan eller fritidshemmet först om du vill göra förändringar i ditt barns schema inom de närmaste dagarna.