Translate site

Translate

Meny

Fritidsfiske i Lysekils kommun

Här hittar du information om fiske i Lysekils kommun

Varmt välkommen att fiska i vår vackra kommun. Visste du att Lysekils kommun har 195 kilometer kuststräcka? Det är rätt lång bit av fiskemöjligheter.

Rekommendationer och Allemansrätten

För att du ska kunna göra rätt och följa de rekommendationer som gäller kring fiske i Lysekils kommun kommer här mängder av "bra-att-ha" information.

Till att börja med råder det fritt fiske överallt i kommunen. Det är ungefär som med vår allemansrätt. Så länge alla respekterar och visar hänsyn och tar sitt ansvar kan man i praktiken fiska överallt.

På några platser råder undantag. Det är i Norra Hamnen och Havsbadsområdet. Förbudet gäller fiske med kastredskap.

I vår lokala ordningsföreskrift anges: Fiske med kastspö och motsvarande fiskeredskap som består av ett spö med rulle och en lina försedd med krok som kastas ut, är inte tillåtet i Norra hamnen samt Havsbadsområdet.

Det finns så många bra platser att utöva sitt fritidsintresse på. Kartan visar dels platser där det råder förbud för fiske med kastspö, dels platser där det är speciellt lämpligt att fiska.

Vision Lysekil 2030
”Lysekil är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.”

Lysekil – det hållbara samhället
Vi ställer om till ett hållbart samhälle där det lokala och förnyelsebara är vårt förstahandsval – vi vågar satsa på vågorna, vinden, solen och jorden som ger oss energi och tillgångar. Vi värnar det unika i vår natur och står upp för kulturen – vi vågar uppskatta dess värden och möjligheter.