Meny

Service och marknadsföring

Här hittar du tips och information om hur du kan marknadsföra ditt evenemang.

Evenemangskalender

Västsveriges evenemangskalender: Alla evenemang i Västsverigelänk till annan webbplats

Arrangörer kan lätt sprida information om sina evenemang via den digitala evenemangskalendern som täcker hela Västsverige.

1. Öppna länken https://www.vastsverige.com/lysekil/evenemangsarrangor/

2. Läs noggrant igenom, samt fyll i de efterfrågade uppgifterna.

3. En”tagline”är en kort säljande beskrivning av evenemanget. Kolla gärna vad det står under övriga evenemang i kalendern för tips på formuleringar.

4. Tänk på att fotot du önskar ha med ska vara högupplöst och i liggande format.

5. Under ”alt-text” skriver du in en beskrivning av fotot. Tänk att du ska förklara motivet för en synskadad.

6. Vill du meddela den som publicerar något, skriv i ruta avsedd för detta under ”Övrigt”.

7. Klart!

Observera att evenemangen inte ska propagera för viss religion eller politisk inriktning, de ska vara öppna och inkluderande för alla målgrupper.

Övrig marknadsföring lokalt

I centrala Lysekil finns stag för vepor som ni kan använda för vepor. Kontakta registraturen på Lysekils kommun, för mer information och bokning, ni når registraturen via kommunens växel.

Lokal press

Lysekilsposten, annons@lysekilsposten.se

Bohusläningen, bokning@bohuslaningen.se

Paketering

Vill du utveckla ditt evenemang ytterligare, samverkan gärna med andra aktörer. Kontakta vår turistinformatör för att få tips och vidare kontaktuppgifter till hotell, restauranger och andra besöksnäringsaktörer. Turistinformatören når ni via kommunens växel.

Dokumentation

Ett tips är att alltid fotografera vid ditt evenemang, då finns det bra bilder inför framtida arrangemang. Försäkra er om att ni har skriftligt medgivande att publicera från de personer som syns på bilderna. Bilderna ska vara i liggande format med hög upplösning.

Värdskap

Om arrangörer och funktionärer har ett gott värdskap bidrar det till en god evenemangsupplevelse hos besökaren. Turistrådet Västsverige tillhandahåller en digital värdskapsutbildning genom kursverktyget kurskoll.nu. Utbildningen sker via internet och tar cirka 1 timma. Utbildningen är gratis och distribueras genom vår turistinformatiör som du får kontakt med via kommunens växel. Det går också bra att maila vardskap@vastsverige.com.