Translate site

Translate

Meny

Datorer för allmänheten

På biblioteken i Lysekils kommun finns ett antal datorer som allmänheten kan använda. Vissa av datorerna är bokningsbara.

Lysekils stadsbibliotek

Följande gäller för datorerna på Lysekils stadsbibliotek:

För informationssökning och bibliotekets katalog

Fyra datorer med internet utan bokning
Du får använda dem 10 minuter per gång. På dessa datorer kan du även se bibliotekets katalog via Internet, det vill säga visad på samma sätt som du kan se den om du har din dator hemma uppkopplad mot Internet.

En dator med internet som bokas i informationsdisken
Den bokas för en halvtimma åt gången. Bland mycket annat kan du här använda Word och Excel samt få tillgång till många bra databaser som biblioteket abonnerar på. Du kan till exempel läsa tidningsartiklar från våra största dagstidningar. Här kan du också göra utskrifter.

En studiedator
Den bokas i informationsdisken för en halv eller en hel timma. Du får använda den för studier, arbete och liknande. Här har du tillgång till flera bra databaser och kan dessutom använda programmen Access, Word, Excel och PowerPoint.

För barn
En dator med internet som endast får användas av barn och ungdomar.

Släktforskningsdatorer

Släktforskningsdatorer bokar du i informationsdisken, eller per telefon: 0523 - 61 33 80.
Datorerna får endast användas för släktforskning.
Här kan du bland annat använda databaserna Arkiv Digital, Begravda i Sverige, Emigranten, Svenska ortnamn, Sveriges befolkning 1970, 1980, 1990 och Sveriges dödbok. Dessutom finns länkar till många användbara sidor på Internet som handlar om släktforskning.

Brastads bibliotek

På Brastads bibliotek finns två publika datorer för informationssökning på internet. Den ena är också utrustad för släktforskning. Datorerna är också utrustade med ordbehandlare. Datorerna är bokningsbara, 30 minuter åt gången. Ring till Brastads bibliotek: 0523-613191, för att boka tid.

Det finns också en dator med bibliotekets katalog via internet, det vill säga visad på samma sätt som du kan se den om du har din dator hemma uppkopplad mot internet.

Skaftö bibliotek

På Skaftö bibliotek finns två publika dator för informationssökning på Internet. Datorn är också utrustad för släktforskning och har ordbehandlare.

Det finns också en dator med bibliotekets katalog via internet, det vill säga visad på samma sätt som du kan se den om du har din dator hemma uppkopplad mot internet.