Translate site

Translate

Meny

Välkommen till biblioteket

Varmt välkommen till biblioteken i Lysekils kommun. Vi finns i Lysekil, Brastad och på Skaftö. För tillfället är bibliotekslokalerna stängda för besök. För att låna finns tjänsten Take away. På Lysekils stadsbibliotek kan du boka dator för utskrifter och för kopiering, max 15 minuter.

I Bibliotekskatalogen/mina lån söker du böcker, gör omlån och beställningar och ändrar dina kontaktuppgifter.

Take away - låna böcker

För att du fortsatt ska kunna låna böcker, filmer och tidskrifter under dessa tider av restriktioner finns tjänsten Take away.

Bibliotekspersonalen plockar ihop en kasse för avhämtning efter dina önskemål. Kassen hämtas utanför biblioteken enligt överenskommelse. Kontakta biblioteken via telefon eller mejl för att komma igång med tjänsten.

E-böcker

Med ett lånekort från biblioteken i Lysekils kommun kan du också låna e-böcker och e-ljudböcker gratis. Förutom lånekort behöver du också en PIN-kod, en sådan får du på något av biblioteken i kommunen.

E-böcker och e-ljudböcker lånas från en separat sida. På denna sida finns också instruktioner för hur lånen går till. Länk finns nedan. I dagsläget får man låna max två e-böcker per vecka via biblioteken i Lysekils kommun.

Om du vill lyssna på ljudböckerna med appen Biblio måste du välja vilket bibliotek ditt lånekort tillhör. För Biblioteken i Lysekils kommun gäller Lysekils bibliotek

Pressreader - Tidningar och tidskrifter från hela världen

Gå in via länken Pressreader - Tidningar och tidskrifter från hela världen. Logga in, därefter- Pressreader hemifrån.

Boken kommer

För dig som har en sjukdom, funktionsnedsättning eller är gammal och har svårt att ta dig till biblioteket finns "Boken-Kommer"-service. Denna tjänst är gratis.

Tjänsten innebär att biblioteket kommer till dig med det du önskar låna, till exempel romaner, facklitteratur, storstilsböcker, tidskrifter, ljudböcker eller talböcker.

Bibliotekslokalerna i Lysekils kommun är tills vidare stängda på grund av smittspridning i Västra götalands regionen. För att låna finns Take away.

Från 1 mars 2021 utökar vi tider för Take away på biblioteken.
Det finns möjlighet att boka tid för dator och utskrifter på Lysekils stadsbibliotek, max 15 minuter och för en person i taget. Boka via telefon eller mejl.

För att låna så finns Take Away som innebär att du kan beställa böcker över telefon eller mejl, du kan också fortsatt reservera böcker via vår hemsida. Kontakta oss för avhämtning där vi även kommer överens om en tid, gäller också när du fått ett reservationsmeddelande.
Återlämning sker vid entrén i bokinkasten som vanligt vid biblioteken.

För dig som har tjänsten Boken kommer är det fortsatt som vanligt.

Kom ihåg att du kan höra av dig även vid andra ärenden till exempel om du vill ha boktips, informtionssökning eller har andra funderingar. Vi finns tillgängliga på telefon och mejl under öppettiderna.

Öppettider och kontakt

Aktuella förändringar med anledning av Coronaviruset.öppnas i nytt fönster