Meny

Välkommen till biblioteken

Varmt välkommen till biblioteken i Lysekils kommun. Vi finns i Lysekil, Brastad och på Skaftö.

Obs! Bokinkastet tillfälligt stängt på Lysekils stadsbibliotek på grund av ombyggnad av entrén.

Från måndag den 14 juni är bibliotekslokalerna i Lysekils kommun öppna för besök.

Aktuella förändringar med anledning av Coronaviruset. Öppnas i nytt fönster.

Öppettider och kontakt

I Bibliotekskatalogen/mina lån söker du böcker, gör omlån och beställningar och ändrar dina kontaktuppgifter.

Barn och unga

I sommar har vi Sommarboken för dig mellan 8 - 12 år på Lysekils bibliotek. Vi kommer att träffas på olika platser i Lysekil. När och var vi träffas kan du läsa om här på sommarboken.

Take away - låna böcker

Take away är en tillfällig tjänst som har tillkommit på grund av pandemin. Det gör att du kan låna böcker, filmer och tidskrifter utan att komma in i biblioteket.

E-böcker

Med ett lånekort från biblioteken i Lysekils kommun kan du också låna e-böcker och e-ljudböcker gratis. Förutom lånekort behöver du också en PIN-kod, en sådan får du på något av biblioteken i kommunen.

E-böcker och e-ljudböcker lånas från en separat sida. På denna sida finns också instruktioner för hur lånen går till. Länk finns nedan. I dagsläget får man låna max två e-böcker per vecka via biblioteken i Lysekils kommun.

Om du vill lyssna på ljudböckerna med appen Biblio måste du välja vilket bibliotek ditt lånekort tillhör. För Biblioteken i Lysekils kommun gäller Lysekils bibliotek

Pressreader - Tidningar och tidskrifter från hela världen

Gå in via länken Pressreader - Tidningar och tidskrifter från hela världen. Logga in, därefter- Pressreader hemifrån.

Boken kommer

För dig som har en sjukdom, funktionsnedsättning eller är gammal och har svårt att ta dig till biblioteket finns "Boken-Kommer"-service. Denna tjänst är gratis.

Tjänsten innebär att biblioteket kommer till dig med det du önskar låna, till exempel romaner, facklitteratur, storstilsböcker, tidskrifter, ljudböcker eller talböcker.