Translate site

Translate

Meny

Bibliotek

Bibliotekslokalerna i Lysekils kommun håller stängt till och med 24 december och går över till Take away - utlåning.
För att minska smittspridningen av Covid-19 så har Lysekils kommun fattat beslut om att stänga bibliotekslokalerna i Lysekil, Brastad och på Skaftö från den 24 november och fram till och med den 24 december.

Vi kommer fortsatt att erbjuda tjänsten Take Away som innebär att du kan beställa böcker över telefon eller mail, du kan också fortsatt reservera böcker via vår hemsida. Kontakta oss för avhämtning då vi även kommer överens om en tid, gäller också när du fått ett reservationsmedelande.
Återlämning sker vid entrén i bokinkasten som vanligt vid biblioteken.

För dig som har tjänsten Boken kommer är det fortsatt som vanligt.

Tyvärr har vi i nuläget inte möjlighet att erbjuda hjälp med kopiering, utskrifter eller lån av publika datorer.

Kom ihåg att du kan höra av dig även vid andra ärenden till exempel om du vill ha boktips, informtionssökning eller har andra funderingar. Vi finns tillgängliga på telefon under ordinarie öppettider (ej onsdag och lördag).

Aktuella förändringar med anledning av Coronaviruset.öppnas i nytt fönster

Bibliotek och kultur arrangerar olika program konserter, släktforskning, konst och teater för barn, unga och vuxna. Biblioteken finns i Lysekil, Brastad och Grundsund.

På våra bibliotek kan du låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, e-böcker och språkkurser med mera. Du är också välkommen in för att bara ta det lugnt, låna en dator eller delta på någon av våra programaktiviteter. Vi samverkar mycket med föreningslivet i Lysekil.