Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Familjehem sökes!

Kärlek, trygghet och omsorg – det är sånt man ofta ser som en självklarhet. Men verkligheten ser olika ut i olika familjer. Och ibland händer det att barn kommer i kläm och inte kan bo kvar hemma, för en kortare eller längre tid.

Vi behöver dig!

Ibland kan det uppstå svåra situationer i en familj som gör att barnen för en längre eller kortare tid behöver bo i en annan familj. Det kan bero på psykisk ohälsa hos en förälder, missbruk eller andra problem. Då är det vårt jobb att hitta nya, stabila föräldrar – ett familjehem – där barnet får vara en i familjen.

En helt vanlig familj

”Den perfekta familjen” – sånt existerar inte, tror vi. Vi letar därför efter en helt vanlig familj. Ni kan vara en eller två vuxna, samkönade, från alla kulturer och sammanhang. Det kanske finns barn i din familj sedan tidigare, dina egna, din partners eller både och. Eller så finns det inga barn alls men längtan efter ett finns sedan länge.

Då tycker vi att du ska prata med oss. Vi har massor att berätta som kan hjälpa dig att ta ett beslut som är bra för både dig, din familj och det barn som kanske kommer till er.

Vi har alltid ett stort behov av fler familjehem.

Har du frågor eller funderingar?

Vi svarar mer än gärna på alla dina frågor. För vi vet att det är ett beslut som kräver mycket eftertanke. Du når oss via kontakcenter.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kontaktcenter@lysekil.se