Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Ny i Lysekils kommun

Idag får vi träffa Sigurbjörg Óskarsdóttir som är inflyttad till Lysekil från Island

Jag heter Sigurbjörg Óskarsdóttir och är 58 år gammal. Jag flyttade till Lysekil år 2015 efter att ha blivit änka. Jag har tre barn varav ett av barnen flyttade med mig till Sverige. Vi bodde i Brattön de första 2 åren, men flyttade sedan till Lysekil så min son skulle vara närmare sitt jobb. Han har schizofreni och autism och har aldrig fått så bra vård och omsorg som här. Sedan ett tag tillbaka bor han på ett gruppboende och är gladare och trivs bättre än han någonsin gjort tidigare.

När jag bodde på Island arbetade jag som ekonomichef men fick dessvärre sluta jobba 2013 på grund av fibromyalgi. 2018 fick jag diagnosen cancer, den är obotlig men kan hållas i schack tills vidare. Idag målar och stickar jag mycket.

Berätta vad Lysekil betyder för dig

Jag visste inte mycket om Lysekil när jag flyttade hit. Jag hade egentligen bara sett några bilder av kommunen. Men bilder kan inte beskriva hur vackert Lysekil är i verkligheten. Varje gång jag går ut ser jag något nytt och vackert. Stranden här är unik och efter att strandpromenaden i norra hamnen byggdes promenerar jag ofta dit och njuter av utsikten och tystnaden.

Alla tjänster här är exemplariska oavsett om det är den kommunala hälso- och sjukvården eller på sjukhusen. Jag har verkligen fått toppenservice och vård. Ni är fantastiska!

Tack Sigurbjörg för att du delar med dig av dina fina upplevelser av vår kommun!