Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lysekils Kulturvecka 2021

Välkommen till Lysekils Kulturvecka - för fjortonde året i rad!

Under en härligt kreativ vecka varje höst kan vi alla ta del av mångfalden och engagemangen i Lysekils kommun. Lysekils kulturvecka vill erbjuda en bred kulturell upplevelse och samtidigt ge möjlighet för det lokala kultur - och föreningslivet att visa upp sina verksamheter.

Tema demokrati

I år uppmärksammar vi särskilt att det för hundra år sedan pågick en kamp för ett mer jämställt samhälle där människor i flera generationer försökte förändra samhället. Kampen gick ut på att både kvinnor och män skulle ha lika rättigheter, ta plats och kunna påverka samhället genom rösträtt. I september 1921 var första gången som kvinnor kunde rösta i ett riksdagsval.
I Lysekils stadspark finns utställningen MOD, där porträtteras 17 kvinnor från Bohuslän som jobbade för allmän rösträtt. En av dem är Alma Halldin som bodde precis bredvid Lysekils stadspark för över hundra år sedan. Fler berättelser finns kring kampen för ett jämställt samhälle. Till Lysekils stadsbibliotek kommer Bodil Tingsby med ny bok om Emilie Flygare Carlén.
S-kvinnor och ABF bjuder in till tema Starka kvinnor – men sen då?

Fler aktiviteter under veckan:

  • Utställningen MOD - I Lysekils stadspark kan du besöka utställning och få pedagogiska visningar som berättar om hur den kvinnliga rösträttskampen såg ut i Sverige. Extra fokus på 17 kvinnor som arbetade för rösträtten i Bohuslän för över 100 år sedan. En av dem var Alma Halldin från Lysekil.
  • Duokonsert med två av finalisterna i årets regionfinal i P4 Väst i P4 Nästa. Nu står Lille Bro och Cornwall & Petrén på samma scen. Det blir akustiskt, nära och ett efterlängtat möte med livepubliken.
  • Cirkusskola på Oscars med Richard Ljungman
  • Per Stenros berättar om försvunna hus i Gamlestan
  • Var med och rigga av Kvartsita för säsongen vid Kyrkekajen i Fiskebäckskil

Och mycket mer!

Du hittar fullständigt program till Lysekils kulturvecka i digital form! Välkommen in och gör en rundvandring bland Lysekil kommuns föreningar och företags erbjudanden, aktiviteter och arrangemang.

Arrangörer är Lysekil kommun, föreningar och företag med erbjudanden, aktiviteter och arrangemang.