Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Våren blommar

Lila vårtulpaner

Nu börjar årets tulpaner titta upp i stadsparken, njut av färg och grönska.

Nu har vårlöksplanteringarna börjat blomma på allvar och årets blomsterprakt kan vi tacka den tidigare vikarierande landskapsarkitekten för.

Sara Chronvall, som varit föräldraledig under 2016, är helt ny i rollen som landskapsarkitekt men ligger bakom vårlöksplanteringarna som blommade 2015 och 2016. De planteringar som blommar i vår togs fram av hennes vikarie.

Tips till nästa års tulpanplanteringar i stadsparken

Sara börjar dock redan nu rita på nästa års planteringar och det är flera saker att tänka på som blomningstid, färg och höjd.

- Vi brukar jobba med ett tema och tidigare teman har varit romantik och kontraster som förstärker. Om man har tankar och idéer som kan inspirera till nästa års tema får man gärna höra av sig till mig via mail, säger Sara.

Vårlökskartan återkommer

Tidigare år har Sara tagit fram en karta över vårlöksplanteringarna så att man enkelt ska kunna ta en vårlökspromenad. Eftersom Sara inte gjort årets planteringar så blir det ingen karta i år men 2018 kommer vårlökskartan att vara tillbaka.

Fler gröna arbeten

Förutom vårlöksplaneringen pågår också ett grundarbete för att på sikt utveckla utemiljöerna i Lysekils kommun.

- Vi behöver inventera, strukturera och dokumentera våra gröna miljöer för att kunna prioritera var vi ska lägga resurser. Detta kommer vara mitt största fokus så här i början, berättar Sara.

Kontakt

Välkommen att höra av dig till landskapsarkitekt Sara Chronvall, sara.chronvall@lysekil.se