Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

”Stolthet och nya perspektiv”

Foto Tove Andersson

Skolutvecklare Tove Andersson summerar arbetsveckan som gått – läs intervjun med Tove.

Den här veckan har vi kunnat följa skolutvecklare Tove Andersson via Instagram två dagar. Vi har också lärt oss mer om digital utveckling inom utbildningsområdet och kunnat titta på filmen där Tove svarar på frågor om sitt arbete.

Innan det är dags för Tove att lämna över till fältsekreterarna Paulina Van de Haar och Mattias Berntsson, som vi kommer att träffa nästa vecka, svarar Tove på fyra frågor om veckan som gått.

Vad har varit roligast den här jobbveckan?

Det roligaste den här veckan har varit att hitta praktikplatser åt lärarstudenter från högskolan som har sökt sig till Lysekils kommun. Det här är en ny del av mitt uppdrag och det ska bli spännande att se hur vi kan locka ännu fler studenter till att både praktisera och arbeta hos oss.

Vi behöver visa upp allt som händer inom förskola och skola för att studenter även utanför vårt upptagningsområde ska få syn på oss.

Vad har varit mest utmanande den här jobbveckan?

Just nu förbereder vi oss för den nya dataskyddsförordningen som är på gång i maj 2018. Detta innebär att vi måste säkerhetsklassa alla våra digitala system vilket är en utmanande uppgift.

Hur har det varit att dela din jobbvardag via Instagram?

Det har varit nyttigt att få nya perspektiv på mitt jobb genom att se det ”utifrån”. Jag funderar på hur andra uppfattar min roll genom de bilder som jag har delat. Mitt arbete är väldigt varierande och jag jobbar hela tiden tillsammans med andra vilket jag tycker mycket om.

Vilka tre ord tycker du sammanfattar din jobbvecka?

Hm, det var svårt, men jag säger stolt, möjligheter och framtid. Stolt för att studenter söker sig till oss, möjligheter eftersom det finns hur många som helst, och framtid eftersom vi hela tiden utvecklas.

Vi finns för dig i vardagen

Vi är många som jobbar med att dig som invånare service, stöd och hjälp. Tillsammans kan vi mycket och det finns mer än 100 olika befattningar hos oss.

Lysekils kommun är grundskola, bygglov, vatten och avlopp, avfallshantering, skolmat, hemtjänst, gymnasium, småbåtshamnar, bostäder, äldreboende, fotbollsplaner och bibliotek.

Lysekils kommun är också en kram på förskolan, rena gator, blommande tulpaner och den som kommer när du trycker på trygghetslarmet.

Under fem veckor i höst kan du lära känna fem av oss lite mer, bland annat via filmintervjuer. Vi samlar filmerna på en gemensam sida allteftersom de publiceras här på vår webbplats.