Meny

Öppenhet och glädje

Foto på fältsekreterarna Paulina och Mattias.

Fältsekreterare Paulina Van De Haar och Mattias Berntsson summerar sin arbetsvecka.

Den här veckan har vi kunnat följa fältsekreterare Paulina Van De Haar och Mattias Berntsson två dagar via Instagram. Vi har också lärt oss mer om arbetet ”Början” i årskurs 7 och kunnat titta på filmen där Paulina och Mattias svarar på frågor om sitt arbete.

Innan det är dags för Paulina och Mattias att lämna över till säkerhetssamordnare Joakim Hagetoft, som vi kommer att träffa nästa vecka, svarar de gemensamt på fyra frågor om veckan som gått.

Vad har varit roligast den här jobbveckan?

- Det roligaste den här veckan har varit stoltheten över att få dela med sig av det vi gör. Vår verksamhet är en av många pusselbitar i Lysekils kommuns arbete med att ge ungdomar en bra start i livet, och det känns fint att vara en del av det.

Vi känner också att vi fått mer kontakt med invånare som vi inte brukar träffa, vilket är både roligt och positivt.

Vad har varit mest utmanande den här jobbveckan?

- Det mest utmanande har varit att välja vad vi ska visa under veckan. Det finns så många bra verksamheter och personer att man vill dela med sig av allt. Det var också lite ovant att spela in filmen, man blir lätt pirrig när man ska stå framför en kamera.

Hur har det varit att dela er jobbvardag via Instagram?

- Härligt att få förtroendet att vara kommunens ansikte utåt på Instagram. Vi har redan lite erfarenhet av att visa vad vi gör genom vår Facebookgrupp ”Fältare Lysekils kommun”.

Det har varit jätteroligt att nu även få dela med oss via Lysekils kommuns Instagram.

Vilka tre ord tycker ni sammanfattar er jobbvecka?

-Gemenskap, öppenhet och glädje, vi har verkligen känt ett positivt engagemang från så många håll den här veckan.