Meny

Miljöminister Karolina Skog besökte Havets Hus

Barn som fiskar krabbor på en brygga.

Foto: Havets Hus, Anna Lorenz.

Marin pedagogik, akvariebesök och maritima Lysekil stod på programmet.

Tisdagen den 7 mars fick Havets Hus besök av miljöminister Karolina Skog som ville veta mer om hur Havets Hus arbetar med marin pedagogik. På programmet stod bland annat presentation om Havets Hus utbildningsverksamhet, besök i akvariet och visning av en elevlektion.

- Väldigt roligt att man är intresserad av vår verksamhet och pedagogiken. Vi försöker använda alla sinnen i vår undervisning och forskning visar att detta ökar lärandet, säger Maria Jämting, vd för Havets Hus.

Maritima Lysekil

Arbetet med maritima Lysekil var också en programpunkt som miljöministern fick veta mer om. Maritima Lysekil är ett av Lysekils kommuns utvecklingsområden och innebär att det maritima samarbetet mellan företag, universitet, institut och kommun ska utvecklas och fördjupas.

- Havets Hus har en viktig roll i maritima Lysekil genom att sprida kunskap, förståelse och väcka nyfikenhet kring havet och det marina livet, säger Anne Gunnäs, samordnare för maritima Lysekil.

Relation till havet

Kommunalråd Jan-Olof Johansson deltog också vid besöket på Havets Hus för att representera Lysekils kommun.

- Jag är både stolt och glad över de möjligheter som finns i Lysekils kommun när det gäller att visa upp och skapa en relation till havet. Det man har en relation till är man också mån om att bevara, sa Jan-Olof Johansson.

Havets Hus och Lysekils kommun samarbetar för att ge barn och lärare tillgång till ytterligare en resurs i undervisningen. Under vårterminen har alla barn och lärare fri entré till Havets Hus och möjlighet att boka lektion.

Foto på kommunalråd Jan-Olof Johansson och miljöminister Karolina Skog.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson och miljöminister Karolina Skog.