Meny

”Komplexa situationer med bra lösningar”

Foto på Marie Heimersson och Malin Nicander.

Arbetsterapeut Marie Heimersson och undersköterska Malin Nicander i teamet Trygg hemgång summerar veckan som gått.

Den här veckan har vi kunnat följa undersköterska Malin Nicander och arbetsterapeut Marie Heimersson två dagar via Instagram. Vi har också lärt oss mer om lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård och kunnat titta på filmen där Malin och Marie svarar på frågor om sitt arbete.

Innan det är dags för Malin och Marie att lämna över till näringslivsutvecklare Jan-Erik Larsson, som vi kommer att träffa nästa vecka, svarar de på fyra frågor om veckan som gått.

Vad har varit roligast den här jobbveckan?

- Det har varit väldigt roligt att få dela med sig av vår verksamhet och det vi gör. Vi har fått stort gensvar från våra vårdtagare som tycker det är viktigt och bra att visa vårt arbete.

Vad har varit mest utmanande den här jobbveckan?

- Den här veckan har vi haft en del komplexa vårdplaneringar där flera olika pusselbitar har behövt falla på plats. Att vi jobbar så nära varandra i teamet gör att vi snabbt kan hitta lösningar. Det känns bra för oss och är tryggt för vårdtagarna.

Hur har det varit att dela er jobbvardag via Instagram?

- Det var utmanande i början eftersom vi insåg att vi måste skapa ett sammanhang till bilderna. Det som är självklart i vår vardag, är ju inte det för någon annan, så det gällde att se på sitt jobb med nya ögon. Roligt att vi fått så många positiva kommentarer under veckan.

Vilka tre ord tycker ni sammanfattar er jobbvecka?

- Utmanande eftersom vi har haft komplexa vårdsituationer och roligt eftersom vi har kunnat lösa dem. Det har också varit spännande och annorlunda att få visa invånarna i Lysekils kommun vad vi gör. Så utmanande, roligt och spännande blir våra tre ord.