Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Håll Sverige Rent - anmäl er nu!

Klippor i förgrunden framför öppet hav.

Var med och håll Lysekils kommun ren i vår. Varje vår deltar Lysekils kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. I år är veckorna satta till vecka 17, 18 och 19.

Tillsammans med oss plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner runt om i landet skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Sara Chronvall på Lysekils kommun 0523 - 61 33 51 Hon har telefontid måndag till torsdag klockan 10.00-12.00 ni kan också maila till sara.chronvall@lysekil.se

Material

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt hämta skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel i receptionen på kommunhuset, Kungsgatan 44.

Vi har tyvärr inte möjlighet att leverera materialet direkt till er.

Efter städningen

Efter ni har städat så skickar ni ett mail till Sara Chronvall på kommunen med hur många säckar ni plockat.

Ställ säckarna väl synligt vid ordinarie sopkärl, viktigt att ni sätter en lapp på dem där det står ”Håll Sverige rent” så Rambo, som hämtar soporna, vet vad det är.

Eventuellt farligt avfall måste meddelas per mail till kundservice@rambo.se på grund av special transport. Sortera gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast.

Var med du också i kampen mot skräpet!