Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Nu blir det höst på sommargatan

Nu får alla möbler på sommargatan nya hem, platser där de ska bo permanent, men boulebanan blir kvar ett tag till.

Gågata i centrum

Under sommaren har en del av Kungsgatan förvandlats till en tillfällig gågata med olika typer av sittmöbler; soffor, hammockar, hängmattor och solstolar.

Tanken har varit att skapa ett naturligt gångstråk mellan Kungstorget och stadsparken och pröva nya sätt att använda området på. Genom att skapa fler mötesplatser och aktiviteter i centrum, har målet varit att öka platsens attraktivitet och bidra till ökad handel.

Miljö att umgås i

För att göra platsen mer attraktiv har det köps in olika typer av sittmöbler; soffor, hammockar, hängmattor och solstolar. Det har också funnits lekskulpturer, blomsterarrangemang, en lek- och sagohörna, en boulebana, bordtennisbord och balanslina på området.

Alla möbler som köps in kommer efter projektets slut att användas på skol- och förskolegårdar samt i andra stadsmiljöer.

Samarbete

Lysekils sommargata är ett samarbete mellan butiksägare, kommunen och LEVA i Lysekil AB.

Utvärdering - tyck till!

Nu kommer det göras en utvärdering och alla synpunkter som samlas in kommer att ligga till grund till kommande upprustningsarbete av Kungsgatan och delar av Kungstorget.

Vi kommer erbjuda olika sätt att lämna synpunkter på sommargatan så så många som möjligt kan delta. I denna nyhet kan du via länken nedan lämna synpunkter. I kontaktcenter finns möjlighet att lämna in synpunkter i en brevlåda.

Boule i stadsparken

Passa på att spela boule i parken då boulbanan finns kvar ett tag till. I denna film visar några boule-entusiaster hur det går till.