Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Haldor - ny lärplattform i Lysekils kommun

Vi hälsar alla vårdnadshavare välkomna till Haldor - lärplattform.

Byte av lärplattform

Nu byter Lysekils kommun lärplattform från Vklass till Haldor.

Haldor lärplattform gör det enkelt för dig som vårdnadshavare att följa och vara delaktig i ditt barns lärande och utveckling, ta del av aktuella nyheter och kommunicera med ditt barns mentor eller lärare.

Följ barnets lärande och utveckling

Du som vårdnadshavare kan enkelt följa ditt barns lärande och utveckling i Haldor. Genom att logga in kan du se samma delar som ditt barn med undantag för barnets arbetsdokument som bara barnet kan se.

All information om eleven samlas för dig som vårdnadshavare i en utvecklingsöversikt. Där får du snabbt överblick över allt som rör ditt barns lärande och utveckling, t.ex. bedömning, omdömen och närvaro.

I Haldor kan du också göra frånvaroanmälan vid sjukdom eller kortare frånvaro vid till exempel tandläkarbesök. Längre ledighet söks via blankett som skolan tillhandahåller.

Kommunicera direkt med mentor eller lärare

I Haldor Vårdnadshavare kan du skicka meddelanden direkt till ditt barns mentor eller lärare och få svar på samma ställe. Smidigt, snabbt och lättillgänglig.

App för vårdnadshavare – notiser direkt i mobilen

Det finns en app för vårdnadshavare som du kan ladda ner från App Store eller Google Play. Genom att använda appen får du notiser om dina barn direkt i mobilen.

Du kan också välja att logga in på webben via vh.haldor.se Länk till annan webbplats..
Inne i appen eller på webbsidan väljer du Lysekils kommun i den blå listen "Välj login". Inloggning sker via Bank-ID för både app och på webben.

Har du barn på förskola eller fritidshem

I Haldor ska ni som har barn på förskola eller fritidshem också komma åt schemahantering och frånvarohantering via ikonen "Schema förskola/fritidshem", den hittar ni under "Mer" på mobila enheter och i vänstermenyn för dig som loggar in på webben. Den länkar er vidare till Tieto Edu inloggning med hjälp av ditt Bank-id.
Titta gärna på klippet nedan som visar hur det ser ut när ni kommer till Tieto Edu.

Tillfälligt reducerad funktion

Tyvärr så har vi i dagsläget problem med länken som dirigerar om från Haldor till Tieto Edu på mobila enheter, så vi råder er att logga in på en dator och via den vägen komma åt schemaläggningen för förskola och fritidshem.