Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Tack för i sommar Tobias

Vi tackar Tobias Nygren för ett jättefint arbete som turistinformatör under sommarveckorna

Tobias Nygren har arbetat som vikarie på Lysekils Turistinformation under sommarveckorna. Idag gör han sin sista dag hos oss.

Vad kom det sig att du sökte jobbet som Turistinformatör i Lysekil?
Jag driver en egen firma, efter många år på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Hade nu en lucka mellan uppdrag så jobbet passade mig utmärkt!

Vill du berätta lite om din bakgrund?
Jag har jobbat många år inom restaurang och hotell i Sverige, Norge och England. Senare, som lärare, var det helt avgörande att alltid ha en fot i branschen så att jag följde med i utvecklingen.
Så förra sommaren jobbade jag i en hotellreception i Lysekil! Som lärare och forskare är mitt fokus; service, värdskap och ledarskap samt sensorisk analys – en metod att testa och mäta smak- och doftupplevelser. Min avhandling handlade faktiskt om mat- och vinkombinationer.

Vad har varit bäst med jobbet?
Det lever en konstnär i mig så att få uttrycka känslan av att uppleva Lysekil genom ord och bild är både givande och utvecklande. Är man dessutom en serviceperson så ger det mening och en kick att stödja de som söker härliga ställen att äta och bo på eller sköna aktiviteter.

Du har gjort Tobias testar på torsdagar, som varit väldigt uppskattat, berätta gärna något om det

Som nyinflyttad i Bokenäs var det lätt att sätta på mig turistiska glasögon och uppleva Lysekil. Här är det så fullt av sevärdheter, upplevelser och aktiviteter att jag skulle kunna testat något varje dag. Kvar på önskelistan står bergsklättring, dykning och att simma med tumlare och sälar!

Varför ska man besöka Lysekil?
Magiskt vackert: Skyline Lysekil och Fiskebäckskil liksom klipporna och havet. Mecka för aktiviteter: vandring, segling, kajak, klättring och padel. Toppenrestauranger! Oerhört skickligt hantverk i matsal och kök, bästa råvarorna och top notch dryckesutbud!

Har du fått någon favoritplats i Lysekil under din vistelse här?
Det är en ö längst ut: Släta klipporna och friskt hav med fri utsikt som möjliggör insikt.

Stort tack till dig för dina veckor hos oss! De har varit mycket uppskattade både av dina kollegor och våra besökare på våra sociala medier som fått följa dina tester under sommaren.

Vi önskar dig stort lycka till i framtiden!