Meny

Ung Utveckling vill ha tips från unga!

Under sommarlovet finns det mycket olika aktiviteter att välja på för dig som är ung. Det kan trots det vara så att det saknas något som kan vara kul och enkelt att skapa en aktivitet runt. Du som är ung och har tips på aktiviteter får gärna ta kontakt med fritidsledarna på Ung Utveckling!

Fritiden är viktig för barn och unga

Fritiden är väldigt viktig, barn och unga behöver stimulans och fylla på energi för att klara av vardagen. Men det är också viktigt att ha en balans mellan aktivitet och vila, man måste våga tillåta sig att bara ta det lugnt. Under sommaren finns fina möjligheter att vara ute och hitta på saker, och många har mer ledig tid än annars.

Att ha kunskap om unga och deras livsvillkor är en viktig förutsättning för kommunernas
arbete i alla förvaltningar och områden. Både barnkonventionen som nu är lag och Sveriges ungdomspolitik betonar vikten av att alla beslut som tas, som på något sätt rör barn och unga, alltid ska utgå från ett barn- och ungdomsperspektiv. Andelen unga som är nöjda med sin fritid i Lysekil är hög, 94 % av högstadieeleverna och 84 % av gymnasieeleverna svarar att de totalt sett är nöjda. Andelen som är nöjda med utbudet av fritidsaktiviteter är dock lägre (LUPP Lysekil 2021).

Ta kontakt med Ung Utveckling med dina förslag

Har du förslag på aktiviteter kan du kontakta Ung Utveckling på 0703-944861 eller berätta för fritidsledarna när ni ses vid våra olika aktiviteter i sommar. Om du har vägarna förbi kommunhuset på Kungsgatan 44 kan du lämna dina tips i Kontaktcenter, märk brevet med "Ung Utveckling" i så fall!

Vill du läsa mer om LUPP- undersökningen:

Enkätundersökningen LUPP - Lysekils kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor kring genomförandet av LUPP-enkäten i kommunen, kontakta processtödjare för barnkonventionen Louise Wicksell via Kontaktcenter 0523-613000.