Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Årets kommunala tjänsteperson 2020

Föreningen Företagarna har utsett årets kommunala tjänsteperson 2020, vi möter här en glad mottagare av utmärkelsen.

Mottagare av priset är Mats Carlsson, stadsarkitekt på samhällsbyggnadsförvaltingen. Det är en glad Mats Carlsson som vi möter på sitt kontor på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Hur känns det Mats?

Naturligtvis är jag jätteglad över utmärkelsen, och oerhört hedrad. Det är roligt att bli uppskattad för det man gör. Jag har själv alltid känt att det har varit ett bra samarbete mellan mig och företagarna och detta är ett fint kvitto på att upplevelsen är ömsesidig.

För mig har det alltid varit viktigt att lägga fokus på vad jag gör och inte på mig som person. Jag försöker hitta lösningar på önskemål och problem, och ser på plan- och bygglagen som en möjliggörandelag lika mycket som ett regelverk. Det är roligt att det arbetet uppskattas.

Jag ska dessutom gå i pension den sista mars, så detta är verkligen en fin avslutning på mitt arbetsliv i kommunen, säger Mats.

Hur ska du fira?

Jag ska bjuda mina arbetskamrater på den fina tårtan jag fick, och vid ett senare tillfälle gå ut och äta för presentkortet.

Motivering till utmärkelsen

Mats Carlsson har alltid genom åren alltid haft ett fint sätt, varit otroligt påläst kring regelverk och lagar. Mats har har alltid försökt hitta lösningar på eventuella problemn och "krångligheter" vid olika byggprojekt. Mats har också varit lättillgänglig och snabb på att återkoppla både i stora och små ärenden, vilket är oerhört värdefullt för oss som företagare. Med fingertoppskänsla har Mats hanterat alla frågor rörande bygglov och planer, trots stor arbetsbörda.