Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Nu tändas tusen juleljus –
med hopp om ett ljusare december

Fotograf Anki Sandinge

Åter igen lyser vi upp vintermörkret i väntan på jul. Se filmen där vi visar några smakprov på kommunens olika ljusinstallationer.

Några belysningar kommer ni att känna igen från förra året men det kommer även att finnas några nyheter. Har du upptäckt dem ännu? I filmen nedan ser ni flera av julljusinstallationerna som vi har i kommunen.

Samarbete i kring belysningen

En nyhet sedan ett par år är att Leva i Lysekil, LysekilsBostäder och kommunen har ett nytt samarbete gällande julljussatsningar. Exempel på samarbetet är adventsljusen på Drottninggatan och julklapparna i Brastad/Brodalen/Grundsund. I år kommer det att tillkomma ny belysning på flera platser, som vid rondellen Ovalen, uppe på Badhusberget och en gran på Oscars veranda. Vi hoppas att resultatet av samarbetet ska kunna glädja alla som bor och besöker kommunen.

Ljus skapar trygghet

Förhoppningen är att många tar en promenad, givetvis utifrån de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gett, för att titta på ljusen och att det ska ge en riktig julstämning. Satsningarna på julljusen är en del av ett trygghetsskapande arbete i vår kommun. Genom de olika installationer vill vi förstärka upplevelsen av årstidsväxlingarna och bidra till att våra parker, gator och torg känns tryggare att promenera på även när skymningen har fallit.

Lysekil - en attraktiv kommun

Kommunen och de kommunala bolagen vill visa att Lysekil är en attraktiv kommun att bo i även under den kallare årstiden. Välskötta och lämpligt belysta gator, torg och parker ökar känslan av att vara sedd och kan även leda till att fler väljer att besöka ett område under kvällstid, vilket i sig leder till en miljö som upplevs som tryggare.

Vi vill även rikta ett stort tack till Johannes Jönsson, Glenn "Glicko" Andersson och Anki Sandinge som har bidragit med bilder till julbelysningsfilmen.