Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Föreningslivet gör skillnad

Varje dag träffas långt över 100 000 barn och ungdomar i landet för att träna eller tävla i någon av Sveriges 19 000 idrottsföreningar.

Föreningslivet hjälper till att hålla oss friska, skapar möten mellan människor, bidrar till lärande om demokratiska värden och ger möjligheter för individer att växa.

Lysekils kommun har ett rikt och brett föreningsliv. I kommunens föreningsregister finns fler än 100 aktiva föreningar. Mer än 20 av dem är idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet. Föreningsregistret finner ni via kommunens hemsida.

LSSG, Lysekils Segelsällskap Gullmar och Friluftsfrämjandet i Lysekil är två föreningar som bedriver verksamhet för barn och unga i vår fantastiska naturmiljö.

LSSG har under året anordnat flera seglarskolor och intresset har varit stort.
- Seglarskolan i Lysekil har gett många barn och unga möjligheter att vara ute på havet, prova på, utveckla sina kunskaper och uppleva naturen och friheten som segling kan ge, säger Ida Gabrielsson, ledare för sommarseglarskolan.
- Det har varit kul att se elevernas utveckling, glädje och gemenskap under sommaren. För mig är föreningslivet viktigt för att det bidrar till gemenskap och sammanhållning. Det är också där idrotten har en grundläggande viktig uppgift, i att erbjuda barn och ungdomar glädje, samhörighet och fysisk aktivitet, fortsätter Ida.

Friluftsfrämjandet i Lysekil rymmer en rad olika aktiviteter som cykling, paddling, klättring och vandring. Framförallt har man under senare tid märkt ett ökat intresse för sin mountainbike-verksamhet.

- För egen del så engagerar jag mig i bredden, med barn och ungdomar i fokus. Vi har ett rikt friluftsliv utanför dörren och det kan och borde utvecklas än mer till gagn för hela kommunen, säger Fredrik Lundqvist, ledare inom Friluftsfrämjandet.
- Föreningslivet har historiskt haft en stor betydelse för barn och ungdomars uppväxt. Idag, med social oro och en oberäknelig smittspridning, är lokala aktiviteter än viktigare för människors livskvalitet.