Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Lysekil Women’s Match 2020 inställt

Med anledning av covid-19 kommer årets stora seglingstävling, Lysekil Women’s Match 2020, att ställas in.

Lysekils Women’s Match är en kappseglingstävling där två lag ombord på var sin båt gör upp mot varandra och den som är först i mål vinner. Tävlingen är ett mycket uppskattat och publikfyllt evenemang som har ägt rum i Lysekil sedan 2004. Förutom seglingstävling har det varit det utställare, konserter, matförsäljning och andra aktiviteter i Havsbadsområdet under vecka 32.

Lysekils kommun är värdkommun till evenemanget och brukar medverka i ett stort informationstält på plats i Havsbadsområdet. Varje år har kommunen haft olika teman, förra året var det kompetensförsörjning och besökare fick då möjlighet att få träffa och samtala med kommunanställda inom olika förvaltningar, avdelningar och kompetensområden. Besökare har även haft möjlighet att lämna idéer och synpunkter för olika platser, ta del av kommunens ”nyheter” och fått träffa politiker. Men i år ställs tävlingen in på grund av den rådande situationen med corona.

– Arrangören Sailnet, huvudsponsorn Preem och kommunen har under våren nogsamt följt utvecklingen av covid-19 och haft flera möten för att löpande utvärdera situationen. Att ställa in tävlingarna är givetvis tråkigt men det är det enda ansvarfulla beslutet att ta under rådande förutsättningar och med de rekommendationer som myndigheterna ger, säger Michael Johansson, chef på avdelningen för hållbar utveckling.