Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Prisvinnare - förtjänstfull föreningsledare 2023

Prisvinnare 

Priset för förtjänstfull föreningsledare 2023 delades ut på nationaldagen i samband med nationaldagsfirandet. Utmärkelsen gick till Thomas Sernemo, Mattias Book och Anna Book som tränar Lysekils AIK, Flickor födda 08, 09, 10. Det var många som vinkades upp på scenen i parksnäckan då även tjejerna i LAIK fick vara med och ta emot priset tillsammans med sina tränare.

Motivering

För deras genuina engagemang och driv för tjejerna i laget. Genom en alltigenom positiv attityd till träning och match och en avslappnad inställning till tjejernas prestationer har de skapat ett lag med stark sammanhållning och där tjejerna verkligen ser fram emot varje nytt träningstillfälle med laget. De föregår även med gott exempel och är tydliga i hur man som förälder bör agera gentemot ledare, domare, spelare och andra föräldrar för att tillsammans skapa en god idrottsmiljö.

Hur känns det att få ta emot detta pris?

Det är självklart väldigt roligt att bli uppmärksammad på detta vis samtidigt som jag vet att det finns många väldigt duktiga och engagerade föreningsledare som är lika värda ett sådant här pris, säger Thomas Sernemo.

Hur ser er resa ut tillsammans med LAIK?

Vi har tillsammans varit ledare i några år, Thomas och Mattias som huvudtränare och jag som lagledare och fystränare, säger Anna Book. Vi har tillsammans haft ynnesten att träna och leda detta fantastiska gäng. Motiverade, träningsvilliga och sammansvetsade tjejer. Ett lag med högt i tak men också med en ömsesidig respekt för varandra och laget. Det ger en trygghet för tjejerna som vågar att utmanas tillsammans.

Vad är viktigt i ert samarbete?

Thomas och Mattias är fantastiska ledare som kompletterar varandra och har ett fint och nära samarbete. De lägger ner så otroligt mycket tid och engagemang på det här laget och har lyckats skapa den trygga grupp som den blivit, säger Anna Book. Vi har även engagerade föräldrar som ställer upp oavsett vad det gäller och som gör så mycket för ledarna och tjejerna, de ska verkligen ha en eloge.
Laget före jaget och man ställer upp för varandra, både i med och motgångar.

Hur ser framtiden ut för er och LAIK?

I framtiden tänker jag mig fortsätta att vara föreningsledare så länge mina barn är aktiva och så länge tjejerna vill ha mig som ledare, säger Thomas Sernemo som även är ledare för ytterligare ett flicklag i LAIK.

Arbetet med tjejerna har varit och är fantastiskt. De har många fina år framför sig och framtiden ser verkligen ljus ut för LAIK. Vi ska tillsammans fira efter prisceremonin med pizza i parken, det är tjejerna väl värda, säger Anna Book.

LAIK flickor 08,09,10