Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Kulturstipendium 2024 - Malin Westfelt

Malin Westfelt tar emot kulturstipendium 2024

På nationaldagen delades priser ut till personer som på olika sätt har ett stort engagemang och är förebilder. Här ser vi Malin Westfelt, vinnare av kulturstipendium 2024. Hennes projekt lyfter fram ojämlikheter gällande arbete i hemmet och som en symbol för denna obalans har hon valt att förgylla ett vardagligt föremål – grytlappen.

Motivering

För sitt konstprojekt med att förgylla och gestalta ett vardagligt föremål, grytlappen, i konstform. Med denna symbolism är projektet tänkt att uppmärksamma och hylla det obetalda arbete som kvinnor gör i hemmet och samtidigt peka på den existerande ojämlikheten mellan kvinnor och män i detta avseende.

Vad har inspirerat dig till projektet?

Inspiration till projektet har jag bland annat fått genom feministiska litteraturstudier och information från jämnställdhetsmyndigheten.

Hur känns det att få ta emot detta stipendium?

Det känns oerhört fint att få det här stipendiet för mitt konstprojekt. Jag blev väldigt glad och lite förvånad när jag fick beskedet.

Hur ser du vidare på framtiden med projektet?

Tanken är att jag ska använda stipendiet till ramar och monteringsmaterial för att sen presentera projektet i en utställning.