Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ny utbildningschef i Lysekils kommun

Katarina Levenby har utsetts till chef över utbildningsförvaltningen i Lysekils kommun. Hon arbetar sedan drygt fyra år tillbaka som barn- och utbildningschef i Orust kommun men bor i Lysekil.

Katarina har en lång och gedigen erfarenhet av skola och utbildning från ett flertal olika kommuner med närmare tio år i roller motsvarande förvaltningschef. Innan dess har hon arbetat många år som lärare och rektor.

- Jag ser verkligen fram emot att arbeta i Lysekils kommun, säger Katarina Levenby. Orust och Lysekil står inför många likartade utmaningar, till exempel vad gäller kompetens och en allt äldre befolkning. Det ska bli roligt att få bidra med mina erfarenheter, både för att bibehålla det som är bra och vara med och utveckla. En framgångsfaktor är att tänka helhet och samverka. Alla barn passerar skolan och vi har därmed en stor möjlighet att ge dem rätt förutsättningar att klara sig i samhället. Min ambition är inte bara att eleverna ska gå ur skolan med godkända betyg, de ska också komma ut som människor som tror på sig själva.

- Jag ser att Katarina på ett bra sätt kan vara med och leda den utveckling vi är i inför framtiden, säger kommundirektör Karolina Samuelsson. Hon har lång erfarenhet av att driva och stärka dialog med det omgivande samhället och också av att företräda utbildningsområdet i relation till kommunal utveckling som helhet. En stabil kraft som kan ge oss stöd i beslut framåt.

Som förvaltningschef kommer Katarina att ansvara för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, grundskola, musikskola, gymnasieskola och anpassad skola. Förutom utbildning ingår också bibliotek, fritidsgårdar och idrottsanläggningar. Hon börjar sin nya tjänst den 23 januari.