Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Tillsammans höjer vi företagsklimatet

Utvecklingschef Torbjörn Sjögren, kommundirektör Karolina Samuelsson och Måns Werner, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen samlar krafter och resurser för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Foto: Lysekilsposten

Lysekils kommun har fyra utvecklingsmål - att utveckla ett gott näringslivsklimat är ett av dem. Nu samlar vi våra krafter för att stärka stödet till våra företagare.

Det innebär att vi kommer att arbeta på ett delvis nytt sätt. Vi kommer att använda samma resurser som tidigare, men förstärka rollerna som stödjer politiker och handläggare och arbeta närmare tillsammans med uppgifterna. På så vis kan vi förbättra oss inom områden som till exempel service och bemötande eller i frågor kring bygglov och markförsäljningar.

- Att skapa ett gott företagsklimat är en rolig resa, som leder till nöjda företagare, stolta kommuninvånare och en ännu mer attraktiv kommun, säger utvecklingschef Torbjörn Sjögren. Målet är att vi ska vara en mycket bra plats för företagande.

- Ett gott företagsklimat är avgörande för Lysekils kommuns fortsatta utveckling, säger kommundirektör Karolina Samuelsson. Våra förtroendevalda har gjort företagsklimatet till ett av kommunens fyra utvecklingsmål, just därför att det är så viktigt, men också därför att de ser potential och möjligheter att göra det så mycket bättre, säger kommundirektör Karolina Samuelsson.