Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Vem vill du nominera till årets folkhälsopris?

Nu kan du skicka in din nominering till årets folkhälsopris som ska uppmuntra och uppmärksamma initiativ som stärker och stimulerar en förbättrad folkhälsa i Lysekils kommun.

Lysekils folkhälsopris delas ut till en person, en grupp av personer, en förening eller liknande som gör särskilt uppmärksammande insatser inom folkhälsoarbetet eller annars på ett aktivt sätt arbetar för att förbättra folkhälsan i Lysekils kommun. Den/de som nomineras ska vara bosatta i kommunen eller genom sin verksamhet ha nära anknytning till Lysekils kommun och på så vis verka för en bättre folkhälsa på plats.

Folkhälsopriset består av ett diplom och en summa av 6000 kr och finansieras av rådet för folkhälsa och social hållbarhet.Priset delas ut under nationaldagsfirandet 2023. 

Förra året vann Lysekils kraftsportklubb med motiveringen: ”Att skapa förutsättningar och möjligheter till träning är en viktig hörnsten för folkhälsan. Att ge individer möjlighet till att på ett lustfullt sätt och utifrån egna möjligheter och förutsättningar ta hand om sin hälsa ger inte bara positiva effekter på den fysiska hälsan utan även den psykiska hälsan."

Hur nominerar jag?

Förslag till pristagare kan ges av såväl enskilda personer som av ideella organisationer. Ni skickar in er nominering med motivation senast den 11 April 2023.

Via e-post till: Kontaktcenter@lysekil.se

Via brev till:
Lysekils kommun
Kungsgatan 44
453 80 Lysekil.
att. Folkhälsostrateg