Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Prova något nytt - sök till komvux

Margaretha Willbo, Maria Åström, Malin Antonsson, Angelica Kristensson och Saidy De La Hoz går alla vård- och omsorgsprogrammet på Komvux.

Garanterad möjlighet till jobb och viljan att pröva något nytt. Det är vad som driver studenterna på vård- och omsorgsprogrammet. Den 2 december är det dags att söka om du också vill gå en kommunal vuxenutbildning.

Maria drev tidigare en trädgårdsfirma och Malin jobbar "egentligen" på Vann spa. Men nu läser båda till undersköterska på Symbioscentrum i Kungshamn, en tre terminer lång utbildning i en bransch som skriker efter arbetskraft.

- Det är ju en trygghet att veta att man alltid kommer att ha jobb, säger Malin Antonson. Och även om jag skulle jobba kvar en del i hotellbranschen så kommer jag att kunna jobba extra hur mycket jag vill. Det säkrar ens framtid.

Brett kursutbud
Vård- och omsorgsprogrammet är en av många utbildningar som Komvux erbjuder i både Lysekil och Sotenäs. Tack vare ett samarbete mellan Sotenäs, Lysekil, Munkedal, Strömstad och Tanums kommuner finns det en stor bredd i utbildningsprogrammen. Du som är skriven i någon av kommunerna kan söka till vilken utbildning som helst i de fem bohuskommunerna.

Här hittar du hela kursutbudet i samtliga kommuner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdagen är 2 december 2022