Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lysekils stadspromenader - nu i uppdaterad digital version!

stadspromenader

Lysekils kommun har lanserat en uppdaterad digital version av Lysekils stadspromenader, där bland annat den nya fina Västerhavspromenaden, som löper från Norra hamnen till Valbodalen, inkluderats.

Lysekils stadspromenader är ett antal promenadvänliga leder runt om i centrala Lysekil som kombinerar upplevelser av stad, hav och klippor. Längs med vägen finns digital information om sevärdheter och annan kuriosa som är lätt att följa via sin smartphone.

Man följer promenaden genom att öppna kartan i sin telefon och dessutom finns skyltar uppsatta runt om i staden för att visa vägen. Startpunkt för alla promenader är en uppmärkt start-sten som finns på strandpromenaden i Södra Hamnen, i närheten av City-Tuffens ändhållplats.

Stadspromenad och dopp i havet
Promenaderna har olika längd och svårighetsgrad, och vill man öka upplevelsen finns även tipspromenader för barn och vuxna samt kompletterande maritim information.

- Vi har haft användaren i fokus när vi tagit fram denna nya digitala version, säger kommunens handläggare för GIS (geografiskt informationssystem) och samhällsplanering, Mira Lundquist. Det ska vara lätt och roligt att använda våra kartor. Man ska enkelt kunna kombinera sin stadspromenad med att ta ett dopp i havet, besöka en lekplats eller se var det finns toaletter och parkeringar längs med promenadstråken. Och dessutom kanske utmana varandra i ett klurigt quiz längs vägen!

Den maritima stadspromenaden är ett av resultaten från det nyligen avslutade projektet Hållbar Kunskapsturism, och är ett samarbete mellan Lysekils kommun, Havets Hus och Kristineberg center. Lokalt har promenaderna under året utvecklats inom avdelningen för Hållbar Utveckling i Lysekils kommun, genom bland annat den digitala turistinformationen Visit Lysekil i ett nära samarbete med avdelningen för plan och bygg, samhällsbyggnadsförvaltningen.

Upplev Lysekils stadspromenader https://www.vastsverige.com/lysekil/produkter/lysekilsstadspromenader Länk till annan webbplats.