Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Erasmusutbyte från Frankrike på Gullmarsskolan 7-9

Möte med kommundirektör och skolchef stod på schemat i dag; då bjöds det på svenskt fika med både chokladbollar och dammsugare.

Ett Erasmusutbyte från Frankrike sker denna veckan på Gullmarsskolan 7-9. Sex lärare från en högstadieskola i Paris är här och tittar på vår skolverksamhet.
Undervisning, organisation, extra anpassningar inkludering och särskilda undervisningsgruppen är några av sakerna de fått se.

Idag fick de träffa kommundirektör Karolina Samuelsson och skolchef Lennart Olsson. De fick information om Lysekil och möjlighet att ställa frågor om vår kommun. Med på mötet fanns två av skolans språklärare som hjälpte till med att tolka.
Under mötet bjöds det på svensk fika: dammsugare, chokladbollar och andra godsaker.

De var mycket imponerade av hur vår kommun styrs och hur välfungerande skolan är.

Att utbyta kunskap och erfarenheter med andra är så värdefullt. Jag vill gärna uppmuntra fler att göra som Gullmarskolan, säger kommundirektör Karolina Samuelsson.

Erasmus

Erasmus är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte.

Skolor, från förskola till gymnasieskola, högskola, universitet, vuxenutbildning och yrkesutbildning kan inom det här programmet söka bidrag för utbyten och kompetensutveckling som ett sätt att höja kvaliteten på undervisningen.

ERASMUS är en förkortning för engelskan - European Region Action Scheme for the Mobility of University Students.