Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Evenemang ger glädje och livskvalité

Tobias Nygren startade sitt vikariat vid årsskiftet på avdelningen för hållbar utveckling och har rollen som evenemangslots och samordnare på avdelningen.

- Jag guidar arrangörer som söker stöd och råd, dessutom arbetar jag med kommunikation och är spindeln i nätet på vår avdelning.

Tobias har tidigare erfarenheter från eget företag som inriktar sig på utbildning och utveckling av både organisationer och människor med fokus på kommunikation.


- Jag har även varit forskare, lärare och chef vid restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet. Mötet med människor är alltid bäst! Det är roligast i mitt yrke. Tyvärr så har det för det mesta varit digital kommunikation med de som söker stöd och råd gällande evenemang. Jag ser framemot att det framöver blir fysiska möten. Variationen i min roll på avdelningen är också väldigt rolig, allt från att byta en glödlampa till att arbeta med strategisk utveckling.

Initialt var det mest utmanande att lära sig alla olika digitala system att arbeta i. Nu är utmaningen att transformera en forskningsmodell till ett praktiskt verktyg för att värdera hållbarhet hos evenemang.

Tobias och kollegan Cia Säll (destinationsstrateg) avslutar just nu en utredning om hur kommunen ska arbeta med evenemang. Hur ska vi i Lysekils kommun organisera oss när någon söker stöd och vilka evenemang ska kommunen själva arrangera?

-Nu har restriktionerna släppt och flera föreningar och företag hör av sig om sina planer. Det finns planer för utställningar, sporttävlingar, motorevent och allsång med mera.

Tobias tycker att evenemang ger glädje och livskvalité till invånarna i Lysekil, och vinsten är om han lotsa evenemangen att bli hållbara. Ekonomiskt, socialt och ekologiskt.


- Min yrkesroll kommer bidra till att göra det enklare för företag och föreningar att arrangera evenemang. Jag kan lotsa vidare till andra delar inom kommunen för stöd och råd som evenemangsarrangören söker.

3 saker som är extra fantastiskt med Lysekils kommun enligt Tobias:

  • Att det finns ett så stort utbud av riktigt bra restauranger.
  • Att det är en kil, en förtrollande plats som fångar: där staden, klipporna och havet möts.
  • Vattnet, solen och öarna i augusti!

Tack Tobias och med det tror vi att evenemangsåret 2022 har startat! Härligt!