Meny

Röstmottagare

Vi söker röstmottagare till förtidsröstningen och valdagen den 11
september – gör din intresseanmälan.

Den 11 september 2022 hålls allmänna val i Sverige och Lysekils kommun söker röstmottagare till förtidsröstningslokalen och valdagen. För att kunna jobba som röstmottagare måste du ha fyllt 18 år.

Hjälpsam och noggrann

Röstmottagarens uppgift är att ta emot röster och pricka av de som har röstat på en lista, hålla god ordning i röstningslokalen och i kön, se till att det finns valsedlar och valkuvert utlagda och lotsa de väljare som inte vet hur det går till att rösta.

Du ansvarar för att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Du ska vara stresstålig, noggrann och ha en god känsla för service och bemötande. Arbetet är ett teamarbete och du måste gilla att jobba nära och tillsammans med andra. Det betyder att du måste vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Om du arbetar på valdagen den 11 september börjar du på morgonen och slutar när rösterna är räknade, vilket kan bli sent på kvällen.

Ersättning och utbildning

Som ersättning för genomfört arbete får du ett skattepliktigt arvode. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

Vad händer när du skickat in en intressanmälan?

Om du anmäler ditt intresse att arbeta som röstmottagare kommer valnämndens kansli att höra av sig till dig närmare valet för att bekräfta din intresseanmälan samt bjuda in till utbildning, Din intresseanmälan är inte bindande och du förbinder dig inte på något sätt genom att skicka in en intresseanmälan.