Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Aktiviteter, social dagverksamhet

tre äldre personer sitter på en parkbänk

Social dagverksamhet vänder sig till dig som är äldre, bor hemma och av olika anledningar är i behov av aktivitet och gemenskap.

Om du vill ansöka om social dagverksamhet

Om du vill ansöka om social dagverksamhet är du välkommen att vända dig till kommunens biståndshandläggare. Du hittar kontaktuppgifter längst upp på sidan. Eftersom social dagverksamhet är en biståndsbedömd insats betalar man en avgift för att delta.

Aktiviteter

Aktiviteterna utformas tillsammans efter deltagarnas önskemål och behov. Exempel på aktiviteter kan vara gymnastik, bingo, musikaktiviter eller spela spel. Dagverksamheten erbjuder kaffe och lunch till självkostnadspris.

Resor

Du som deltar i social dagverksamhet ansvarar själv för resorna till och från verksamheten. Färdtjänst kan användas om du är beviljad detta. Om det är promenadavstånd till dagverksamheten kan du ansöka om promenadstöd från hemvården, detta gör du hos biståndshandläggaren. Bussresor är kostnadsfria för äldre personer över 75 år.

Samverkan frivilliga

Lysekils kommun samarbetar gärna med frivilliga personer eller organisationer för att nå ett gott resultat. Om du eller din organisation vill bidra till social dagverksamhet är ni välkomna att kontakta kontaktcenter som hjälper er vidare.