Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Information till barn och unga

Två flickor håller om varandra

Att vara barn eller ung vuxen och ha en vän, syskon, förälder eller annan vuxen i sin närhet som har en sjukdom, missbrukar, mår psykiskt dåligt, har separerat eller avlidit kan vara jobbigt. Det kan väcka många olika tankar och känslor. Det är viktigt att komma ihåg att du inte är ensam – det finns råd och stöd att få.

Här finns samlad information om hur du ska göra för att få hjälp och vad du har rätt till som barn eller ung vuxen som anhörig.

Prata gärna med någon vuxen i din närhet, i skolan eller som du möter på din fritid. Det finns många nätverk och organisationer som kan ge stöd via exempelvis en chatt:

Barnens hjälptelefon: Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen. Telefon 116 111 BRIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis: Chatta med oss | Röda Korsets Ungdomsförbund (rkuf.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PDF-broschyr: Barn som anhöriga - Barnversion (anhorigasriksforbund.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anhörigträffar för barn och unga | Nationellt kompetenscentrum anhöriga (anhoriga.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anhöriggrupper för barn och unga i olika åldrar fysiskt och digitalt. 

Här kan du få hjälp i Lysekil

Har du frågor eller behöver hjälp, råd eller stöd?
Kontakta anhörigstödet eller Mottagningsteamet i kommunen via växel 0523-61 30 00