Idag invigdes Fiskebäcks äldreboende

I strålande sol och sensommarvärme invigdes Fiskebäcks äldreboende med både musik, tal och tårta.

I dag kunde äntligen Fiskebäcks äldreboende invigas en tid efter att de boende flyttat in och pandemin förhindrat besök.

På plats fanns representanter från både Lysekils kommun, Riksbyggen och andra intressenter som varit delaktiga i bygget. Tal hölls av bland annat kommunstyrelsens ordförande Jan-Olof Johansson och gåvor överlämnades från flera håll till Fiskebäck.

Bandet klipptes av en av de boende, Ulf Oskarsson, och ordförande för hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder, Roland Karlsson.

De bjöds på fin musik och de boende fick njuta av kaffe och tårta i solen på innergården.

Fiskebäcks äldreboende

I december 2020 stod Lysekils kommuns nya särskilda boende, Fiskebäck äldreboende, klart för inflyttning. Fiskebäck äldreboende ersatte då Lysekilshemmet. Fiskebäck äldreboende ligger naturnära och har en trivsam och tillgänglig utemiljö för alla sinnen.

Fiskebäck äldreboende innehåller fyra boendegrupper, Pinnevik, Långevik, Hannevik och Stockevik. Det finns 60 lägenheter i markplan med egen uteplats och 20 lägenheter på plan två. I entréplan finns lokaler för dagverksamhet, storkök, restaurang och café.

I ett samtal med en av de boende, Ulf Oskarsson, berättar han att han är så nöjd. Han längtade hit under tiden det byggdes men kunde inte föreställa sig att det kunde bli så bra.

Det är så genomtänkt allt här på Fiskebäck, både miljö, gemensamhetsutrymmen och lägenheter. Jag älskar att smyga ut här på morgonen utanför min lägenhet och dricka mitt kaffe och lyssna på fågelsången. Det är så lugnt och skönt här berättar Ulf Oskarsson.