E-tjänster

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Dags att nominera till årets folkhälsopris

Senast den 25 september vill vi ha din nominering.

Varför ett folkhälsopris?

Lysekils kommun vill uppmuntra och uppmärksamma initiativ som stärker och stimulerar en förbättrad folkhälsa i Lysekils kommun.

Vem kan nomineras?

Lysekils folkhälsopris delas ut till en person, en grupp av personer, en förening eller liknande som gör särskilt uppmärksammande insatser inom folkhälsoarbetet eller annars på ett aktivt sätt arbetar för att förbättra folkhälsan i Lysekils kommun. Den/de som nomineras ska vara bosatta i kommunen eller genom sin verksamhet ha nära anknytning till Lysekils kommun och på så vis verka för en bättre folkhälsa på plats.

Vad består priset av?

Folkhälsopriset består av ett diplom och en summa av 6000 kr och finansieras av rådet för folkhälsa och social hållbarhet.

Hur nominerar jag?

Förslag till pristagare kan ges av såväl enskilda personer som av ideella organisationer. Ni skickar in er nominering med motivation senast den 25 september 2021. Via e-post till: kontaktcenter@lysekil.se

Alternativt via brev till:
Lysekils kommun
att. Folkhälsostrateg
453 80 Lysekil

När delas priset ut?

En beredningsgrupp från Rådet för folkhälsa och social hållbarhet går igenom nomineringarna och beslutar om vem/vilka som ska tilldelas priset. Priset delas ut under Kulturveckan 2021 som är mellan 8 oktober till 17 oktober 2021.