Translate site

Translate

Meny

Behöver du prata med en vuxen?

ledsen flicka.

När du som barn eller ung vuxen inte mår bra och behöver prata med någon som inte är dina föräldrar kan du ringa socialtjänsten. Där arbetar vi för att alla barn ska vara trygga och må bra.

Som barn behöver man ibland prata med en vuxen som inte är ens förälder. När skolan är öppen kan man alltid prata med sin lärare eller någon annan vuxen på skolan. När skolan är stängd kan du prata med en kompis som du litar på och be att få prata med kompisens föräldrar.

Som barn har du har rätt att må bra och vara trygg. Ingen får slå dig eller göra saker som får dig att må dåligt. Dina föräldrar ska ta hand om dig och du ska kunna lita på dem. Ibland klarar inte föräldrar av sitt ansvar. Till exempel på grund av att de tar droger, mår väldigt dåligt eller inte har råd. Då har du och dina föräldrar rätt att få stöd och hjälp.

Socialtjänsten jobbar för att alla barn ska vara trygga och må bra. Du kan ringa till oss på telefonnummer 0721-435490 klockan 8.00-16.30 på vardagar. På helger, kvällar och nätter kan du ringa till socialjouren på telefonnummer 0522-69 74 44.