Meny

Dela sidan på sociala medier

Krisberedskapsveckan

flicka vid bord i ljuset av fotogenlampa.

Måndagen den 6 maj startar krisberedskapsveckan – missa inte de lokala aktiviteterna i Lysekils kommun.

Krisberedskapsveckan är en kampanjvecka då Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser uppmärksammar behovet av en god krisberedskap.

Krisberedskapsveckan pågår den 6 maj till den 12 maj.

Lokala aktiviteter

I samband med krisberedskapsveckan genomförs lokala aktiviteter i Lysekils kommun. Här får du ett smakprov på nästa veckas aktiviteter:

Tipspromenad (7 – 9 maj)

Tipspromenad längs den blå stadspromenaden på temat krisberedskap från och med den 7 maj till och med den 9 maj. Hämta och lämna svarstalonger dagtid på Lysekils stadsbibliotek (Kungsgatan 18) eller i receptionen på Lysekils kommunhus (Kungsgatan 44).

Utbildningen ”För din säkerhet!” – anmäl ert deltagande (7 maj)

Den 7 maj bjuder Försvarsutbildarna Lysekil in till utbildningen ”För din säkerhet!” som hålls i kommunhuset i Lysekil klockan 17:30 - 21. Anmälan görs via www.forsvarsutbildarna.se/krislänk till annan webbplats

Amatörradio som samhällsresurs i krislägen (8 maj)

Lysekils sändareamatörer, tillsammans med räddningstjänsten och kommunen, informerar och ger dig möjlighet att delta och genomföra sambandsprov med andra radioamatörer runt om i världen. Den 8 maj finns vi på plats mellan kl. 13 – 15 på Lysekils stadsbibliotek, Kungsgatan 18.

Boktips – temat krisberedskap (6 – 11 maj)

Lysekils stadsbibliotek ger boktips på temat krisberedskap. Där kan du även få en checklista för vad din krislåda bör innehålla.

Krisberedskapsinformation till nyanlända (9 maj)

Torsdagen den 9 maj kl. 13 – 14 på Kulturmötesplatsen, Drottninggatan 4 Lysekil, ger samhällsguide Rami Tobji information baserat på broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” som Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap skickade ut till alla hushåll förra året. Rami talar svenska, engelska och arabiska.

Gullmarsskolan årskurs 7 – 9 och Gymnasieskolan

Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän, Polismyndigheten och Lysekils kommuns säkerhetsstrateg besöker högstadiet och gymnasiet och berättar om krisberedskap. På gymnasiet deltar även Bohusläns Lottakår.