Meny

Dela sidan på sociala medier

Krisberedskapsveckan

Foto en tom affär.

Måndagen den 28 maj startar krisberedskapsveckan – missa inte de lokala aktiviteterna i Lysekils kommun.

Krisberedskapsveckan är en kampanjvecka då Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser uppmärksammar behovet av en god krisberedskap.

Krisberedskapsveckan pågår den 28 maj till den 3 juni och under denna period kommer MSB att skicka ut broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” till alla hushåll i landet på uppdrag av Sveriges regering.

Lokala aktiviteter

I samband med krisberedskapsveckan genomförs lokala aktiviteter i Lysekils kommun. Här får du ett smakprov på nästa veckas aktiviteter:

Informationsträffar om krisberedskap

Måndagen den 28 maj och onsdagen den 30 maj anordnar Lysekils kommuns samhällsguide informationsträffar på temat krisberedskap. Träffarna hålls i Lysekil Centrum Lab och du hittar mer information i vår evenemangskalender.

Tipspromenad

Gå på tipspromenad mellan tisdagen den 29 maj till och med torsdagen den 31 maj.
Tipspromenaden löper längs med den blå stadspromenaden, som är 1,9 km lång och har 10 frågor på temat krisberedskap.

Svarstalonger finns att hämta dagtid i receptionen på kommunhuset, turistbyrån på Havets Hus och Lysekils stadsbibliotek. Av de rätta svaren lottar vi ut en vinnare av en enkel krislåda.

Öppet Hus på brandstationen

Brandstationen i Lysekil har öppet hus lördagen den 2 juni klockan 10:00 – 14:00. Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän informerar om hur man blir brandman, bra förebyggande brandskydd i hemmet och visar sina brandbilar. På brandstationen finns även ett exempel på krislåda som man kan ha i hemmet.

För din säkerhet!

Lördagen den 2 juni bjuder Försvarsutbildarna in till utbildningen ”För din säkerhet!” på
Folkets Hus i Lysekil klockan 11.00-14.30. Läs gärna mer om utbildningen i vår
evenemangskalender.

Vid utbildningstillfället kommer även en representant från försvarsutskottet att delta som du kan ställa frågor till.

Det kommer också att finnas information om broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” på Lysekils stadsbibliotek. Du hittar mer information om krisberedskapsveckan på MSB:s webbplats.