Meny

Månadens företag: Lyckans slip

Personal Lyckans slip

En modern marina med lång historia.

Lyckans slip i Fiskebäckskil har flera verksamheter, fullservicemarina med varv, båtförvaring och gästhamn men också skeppshandel och äventyrsgolf. Marinan är öppen året runt. Idag har företaget nio årsanställda och på sommaren ytterligare tolv personer.

De senaste åren har efterfrågan på fullservice ökat mycket och det är roligt att vi kan möta den efterfrågan med hög kvalitet, säger platschef Josefin Göthesson.

Många planer och samarbeten

Ett samarbete har nyligen startats med Brandts Båt och man är sedan många år återförsäljare för Volvo Penta.

Lyckans slip äger alla fastigheter i området; verkstad, förvaringshall, hotell och restaurang. Lokalerna har byggts om och till under åren och fler planer är på gång. Nu närmast flyttar verkstaden till ny lokal för att göra plats för Brandts Båts showroom och säljkontor som kommer att vara öppet året runt.

Samarbetet med restaurangen och hotellet är viktigt och skapar värde för besökare och bidrar till ett levande samhälle året om.

Historia

Lyckans slip grundades 1911 och var då ett traditionellt båtvarv med slip. Familjen Andreasson köpte varvet 1997 och då gjordes en stor upprustning av området och började bygga Brygghuset som öppnade 1999. Slipens hotell öppnade 2016.