Meny

Kvällsöppet för utställningen Klimatklokt

Kom gärna och besök oss under kvällsöppet i utställningen Klimatklokt.

Utställningen kommer under vecka 39 att vara bemannad av representanter för Lysekils kommun på tisdag och torsdag kväll, kl. 16.30-19.00.

Byggnadsvårdsföreningen Slow House

På tisdag den 28 september kommer även byggnadsvårdsföreningen Slow House att vara på plats. Idag förändras gamla hus i många fall i snabb takt. Vi river ut och bygger om som aldrig förr. Med detta finns risk att husen förlorar sin karaktär. Värdefullt och fungerande byggnadsmaterial slängs och förstörs. Resultatet blir en ännu högra belastning på miljön. Kom förbi på Kontaktcenter på tisdag kväll och prata kostnadseffektiva, miljövänliga och varsamma lösningar för att minska din klimatpåverkan.

Klimatklokt

Klimatklokt är en utställning om klimat och miljö och om hur var och en av oss kan göra skillnad. I utställningen kan du lämna in idéer på hur du själv kan agera för att förbättra klimatet. Eller lämna förslag på något du skulle vilja lära dig mer om för att kunna bidra till ett bättre klimat. Kanske kan detta även inspirera andra. Förslagen kommer att ligga till grund för kommunens vidare arbete med olika aktiviteter och arbete inom Agenda 2030.

Plats: Kontaktcenter i Lysekils kommunhus
Utställningen visas 24 augusti - 1 oktober

Ordinarie öppettider kommunhuset:
Måndag till torsdag: 08.00–16.30
Fredag: 08.00–16.00

Samverkan

Projektet genomförs i samverkan mellan tre parter; Slow House på Skaftö, Bro Coworking i Brodalen och Lysekils kommun. Utställningarna är producerade av Slöjd & Byggnadsvård, Kulturutveckling/Västra Götalandsregionen.

Utställningen Klimatklokt är också en del av kommunens program under Hållbarhetsveckan.